Hero desktop image Hero mobile image

Sustenabilitate

Lactatele Cris-Tim sunt produse la Ecoferm și asta le face speciale. Ecoferm este un model integrat de agro-afacere. Cu alte cuvinte, ferma vegetală susține ferma de văcuțe iar laptele este prelucrat într-o fabrică modernă, după rețete delicioase și sănătoase, într-o varietate de produse: sana, iaurt, smântână, lapte bătut, chefir, cașcaval, dar și alte produse la fel de gustoase.

Suntem primul producător din categoria lactate care folosește un ambalaj inovator, în care PET-ul și capacul sunt din plastic 100% reciclabil. În plus, 25% din plasticul folosit în sticlele Mugura este din plastic deja reciclat, totul pentru un mediu mai curat.

Ce înseamnă 100% plastic reciclabil?

Ambalaj din plastic 100% reciclabil, înseamnă că acesta este un ambalaj ce nu conține substanțe (aditivi, coloranți, material cu barieră) ce ar putea împiedica procesul de reciclare.

Ce inseamnă 25% plastic reciclat?

Compoziția sticlei PET pentru CRIS-TIM LACTATE este în prezent 75% PET nou și 25% din material reciclat (rPET), provenit din sticle puse anterior pe piață.

Unde pot recicla acest PET?

Consumatorul final poate să se asigure că acest PET este colectat selectiv atât în propria locuință (unde va colecta separat – plastic, hârtie/carton și fracția umedă – deșeu menajer) cât și la punctele de colectare, unde PET-ul se aruncă în containerul de colectare stradală – containerul de culoare galbenă.

Ce presupune procedura de reciclare?

Procesul de reciclare începe de la colectarea plasticului și a sticlelor PET, sortarea acestora pe tip de material/culoare, iar imaginea de mai jos arată fazele de la momentul colectării, balotării, etapa de măcinare în stadiu de fulgi și regranularea pentru a putea fi refolosit în procesul de injecție preformă.